Dr. Feridun Kunak Show - 27 Aralık 2018

Verdiği pratik bilgilerle izleyicisinin sağlığını yakından takip eden Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm canlı ve parlak saçlara sahip olabilmek için çok özel bakım önerileri ekrana taşındı.

Programda “Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesine ne iyi gelir? Sağlıklı saçlara sahip olmanın doğal yolları nelerdir? Saç beyazlaması nasıl önlenir?” soruları yanıtlandı.

Feridun Kunak, farklı şampuanlar kullanıldığında saçın kuruduğunu, doğal yağlanmasının bozulduğunu, bunun sonucunda kepek oluşacağını belirtti. Saçın haftada iki kere yıkanması gerektiğini söyleyen Kunak aksi halde saçın doğal yağının bozulacağını açıkladı.

Saçlarda genetik, yapısal ve dış faktörlerden dolayı beyazlama görülür. Stres ve vitamin eksikliği de saçın beyazlamasına sebep olan etkenler arasındadır. Dr. Feridun Kunak, saç beyazlamasını engelleyen çok özel kür tarifi verdi. İçerisinde ceviz yaprağı, soğan kabuğu, biberiye, defne tohumu, ısırgan otu ve sarımsak olan saçların beyazlamasını engelleyen etkili kür tarifini izleyicilere aktaran Kunak, karışımın on beş dakika kaynatılıp on beş dakika demlenmesini, ardından saç diplerine uygulanmasını tavsiye etti.

Kunak, kantaron yağı, aloe vera yağı, gliserin ve hint yağı olan saçları besleyen, canlı tutan, kepeklenmeyi önleyen doğal karışım tarifini ekrana getirdi. Kunak, karışımın saça masaj yaparak uygulanmasını tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, her türlü saça uygulanabilen, içerisinde zeytinyağlı sabun, kantaron yağı, hint yağı ve yasemin yağı olan doğal şampuan yapımını da izleyicilerle paylaştı.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet