Dr. Feridun Kunak Show - 24 Aralık 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor. Programda bu bölüm ayak bakımı hakkında bilinmesi gerekenler ekrana taşındı.

Programda “Ayak sağlığını korumanın yolları nelerdir? Ayak tırnak ve parmak araları nasıl temizlenmeli? Ayak bakımı nasıl yapılmalı? Ayak mantarı neden olur? Ayak mantarının belirtileri nelerdir? Ayak mantarı nasıl tedavi edilir? Nasır nedir? Nasır neden olur? Nasır nasıl tedavi edilir? Ayakkabı tercih ederken nelere dikkat edilmeli?” soruları yanıtlandı.

Feridun Kunak, mümkün olduğu kadar yüzde yüz işlenmemiş deri ayakkabılar tercih edilmesi gerektiğini, doğal deriyi anlamak için ayakkabıda deri işaretinin olması gerektiğini söyledi. Deri olmayan ayakkabıların ayakta sıkıntıya sebep olabileceğini söyleyen Kunak, deri ayakkabı kullanıldığında ayakların hava alacağını açıkladı.

Nasırlar, vücudumuzun basınç halinde olan alanlarında veya sürekli sürtünme olan bölgelerinde oluşan ve günlük aktiviteleri olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Feridun Kunak, ayaktaki nasırlara çözüm olacak çok özel ayak banyosu yapımını ekrana getirdi. Sıcak suyun içerisinde tuz, karbonat, adaçayı, siyah çay, lavanta ve sirke olan ayaktaki nasırları gideren ayak banyosu yapımını izleyicilerle paylaşan Kunak, nasırlı bölgeyi suyun içerisinde on beş dakika beklettikten sonra nasırın yumuşayacağını ve temizleneceğini söyledi.

Kunak, içerisinde soğan, kına ve incir olan ayak nasırına iyi gelen doğal kür tarifini de izleyicilere aktardı. Kunak, nasırlı bölgenin üzerini sarıp beş saat beklettikten sonra sıcak suyla yıkayıp krem sürülmesini tavsiye etti.

Programda Serap Kunak ise, renkli hamurlarla ekmek yapımını ekrana getirdi. Kunak, mayalanan hamurlara şekil verip tepsiye koyduktan sonra fırında pişirilmesini belirtti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet