Dr. Feridun Kunak Show - 12 Aralık 2018

Alternatif tıbbı modern tedavi yöntemleriyle harmanlayıp hastalarının dertlerine çözüm üreten Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm sık görülen cilt hastalıkları hakkında bilgi verildi.

Programda “Ürtiker nedir? Kurdeşen nedir? Ürtiker nasıl tespit edilir? Ürtiker nasıl tedavi edilir? Kurdeşen nasıl tedavi edilir? Ürtiker bulaşıcı mıdır? Alerjinin belirtileri nelerdir? Kaşıntı nasıl geçer? Kaşıntıya ne iyi gelir?” soruları yanıtlandı.

Kunak, kaşıntının alerjik ve vücut direncinin düşüklüğünden kaynaklı olabileceğini, bunun için vücut direncinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vücudu dış etmenlere karşı koruyan bağışıklık sistemi, vücut için uyumlu olmayan bir durumla karşılaştığında tepki gösterir. Vücudun belli durumlara karşı gösterdiği bir çeşit reaksiyon olarak tanımlanan alerji, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir. Dr. Feridun Kunak, alerjiye, kaşıntıya iyi gelen ısırgan yaprağı çayı yapımını izleyicilere aktardı. Kunak, karışımı bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra içip kaşınan yerlere sürülmesini önerdi.

Kunak, içerisinde süpürge tohumu olan alerji, kaşıntı, ürtiker için doğal kür tarifi verdi. Kunak, karışımı bir dakika kaynattıktan sonra içerisine limon suyu koyup gün boyu içilmesini tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde okaliptus yaprağı olan burun açıcı buhar banyosu yapımını ekrana getirdi.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR 1
  • Elif 06.01.2021 23:30
    Ya hocam biz uyuz olduk bir türlü geçmiyor ne yapmalıyım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet