Dünyanın Tadı - Azerbaycan | 8 Aralık 2018

Dünya lezzetleri, yöresel ve evrensel yemekler, yemek tarifleri, yörelerin tatlı ve yemekleri ile dolu bir program... Azerbaycan bölümünde hem seyahat etmek hem de yöresel lezzetler tatmak isteyenler Yasin Esirgenç'in sunduğu Dünyanın Tadı tarihi mekanları, gezilecek yerleri ve yöresel yemekleri ekranlarınıza taşıdı.

#DünyanınTadı #Azerbaycan #Seyahat

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta kardeş ülke Azerbaycan’dan izleyici karşısına çıkacak.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Dünyanın Tadı bu hafta komşu ülke Azerbaycan’dan lezzet dolu görüntülerle evlere konuk olacak. Yasin Esirgenç Azerbaycan’da ilk olarak tandırda köy tavuğu yaptı. Tandırdan çıkan tavuğu gören Yakupcan’ın şaşkınlığı restorandakileri gülmekten kırıp geçirdi. Bakülülerin bol bol et yediğini öğrenen Yasin Esirgenç, soluğu Azerbaycan’ın meşhur restoranlarından birinde aldı. Ustayla birlikte mangalda kuzu kafes pişiren Esirgenç, ustanın et şovu karşısında hayran kaldı.

Azerbaycan’ın yöresel hamur işlerini merak eden Dünyanın Tadı ekibi Azeri bir teyzeyle birlikte hamur açtı. Azerbaycan’ın meşhur düşbere ve gürze mantısını tadan Esirgenç ailesi izleyicileri için mantıyı diğerlerinden ayıran özellikleri öğrendi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet