Dr. Feridun Kunak Show - 22 Kasım 2018

Kanal 7’nin sevilen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor.

Programda “Ağız ve diş sağlığını korumanın yolları nelerdir? Dil temizliği nasıl yapılmalı? Dişler nasıl fırçalanmalı? Ağız kokusu nasıl giderilir? Menisküs nedir? Menisküs olmamak için neler yapılması gerekir? Diz ağrıları için neler yapılmalı?” soruları yanıtlandı.

Programa bu bölüm diş sağlığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatmak üzere Diş Hekimi Dr. Gökhan Yamaner konuk oldu.

Gökhan Yamaner, günümüzde sıkça görülen diş sıkmanın çene eklemine büyük zararı olduğunu, bununla ilgili plaklar hazırlandığını ve bu sayede eklemin korunduğunu açıkladı.

Diş fırçalamayı bitirdikten sonra mutlaka dilin de fırçalanması gerektiğini söyleyen Yamaner, fırçayı ıslatmadan dişin fırçalanması gerektiğini ve iki ayda bir diş fırçasının değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Programda Feridun Kunak ise diz ağrılarıyla başa çıkmanın yöntemlerini izleyiciyle paylaştı.

Diz ağrısı eklemlerde en sık karşılaşılan ağrı türüdür. Günlük hayatı olumsuz etkileyen diz ağrılarından kurtulmanın formüllerini Dr. Feridun Kunak ekrana getirdi. İçerisinde kafur, vazelin, ozon yağı, çam terebenti ve çörek otu yağı olan dizi ağrılarını hafifleten doğal krem yapımını izleyiciye aktaran Kunak karışımı dizde ağrıyan yere masaj yaparak sürülmesini tavsiye etti.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde kuşburnu, zencefil, ısırgan yaprağı ve çınar yaprağı olan eklem ağrılarına iyi gelen sirke tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, her yemek arasında bir çorba kaşığı içilebileceğini belirtti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet