Önden GidenlerÖmer Döngeloğlu ile - 25 Ekim 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Sedat Uçan konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, kıyamet ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Kıyamet nedir? Kıyamet öncesi neler olacak? Kıyametin küçük alametleri nelerdir? Kıyametin büyük alametleri nelerdir? Kıyamet ne zaman kopacak?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, dünyadaki hayatın sona ereceği zaman birinci surda canlılığın biteceğini aktardı. Kişi öldüğünde ahiret hayatının başlangıcı olduğunu söyleyen Döngeloğlu, kıyametin müminlerin üzerine kopmayacağını belirtti.

Kıyamet kopmadan önce Müslümanların Yahudilerle savaşacağını ve Müslümanların galip geleceğini söyleyen Döngeloğlu, kıyametin küçük alametlerinde, mal mülkün çoğalacağını, ilmin azalacağını, cinayetlerin çoğalacağını, büyük alametlerin de ise, güneşin batıdan doğacağını, Yecüc ve Mecüc’ün çıkacağını, doğu ve batıda üç yerin çökeceğini, yemen tarafından ateş çıkacağını ve İsa’nın inip Deccal’i öldüreceğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı. 

YORUMLAR 1
  • Gökhan 04.12.2020 23:32
    Ömer Döngeloğlu hocam, Allah sana rahmet eylesin. İnsanın mezhebine, rengine, para ve mevkisine göre değerlendirlilemeyeceği, bunu yapmanın yaratıcısından dolayı yaratana şirk koşmak olduğunu ne güzel anlattın. Taşıdığın karakter, kişilik ve insanlara bakış açısıyla gerçek İslam'ı anlattın bize. Peygamber ve ehlibeytinin yaşadığı İslamı anlattın bize. Allah senden razı olsun.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet