Dr. Feridun Kunak Show - 18 Ekim 2018

Alternatif tedavi yöntemlerini modern tıpla harmanlayan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor.

Programda “Reflü nedir? Rüflünün belirtileri nelerdir? Gastrit nedir? Gastritin belirtileri nelerdir? Gastritin tedavi yöntemleri nelerdir? Gastrit nasıl geçer? Ülser nedir? Ülserin nedenleri nelerdir? Ülserin belirtiler nelerdir? Her mide ağrısı reflü müdür?” soruları yanıtlandı.

Programda bu bölüm mide ağrıları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi.

Feridun Kunak, gastritin midenin grip hali olduğunu, ülserin ise midede yara şeklinde olduğunu açıkladı. Mide ilaçlarının doktor kontrolü olmadan içilmemesi gerektiğini söyleyen Kunak, ilaçların içildiği takdirde Alzheimer’a sebep olabileceğini belirtti.

Kunak, içerisinde Trabzon hurması, kaya tuzu ve sirke olan mide sorunlarına iyi gelen doğal sirke yapımını aktardı. Kunak, sirkeyi yirmi gün beklettikten sonra süzüp içilmesini tavsiye etti.

Kunak, içerisinde zeytinyağı, nane, çörekotu ve kimyon olan mide rahatsızlıklarına çözüm olacak yağ tarifini verdi. Karışımın on beş gün bekletilmesini söyleyen Kunak, süzdükten sonra yenmesini önerdi.

Mide yanması ve reflü için içerisinde yoğurt, kepek ve zeytinyağı olan çok özel karışım yapımını da ekrana getiren Kunak, karışımın yenmesi gerektiğini aktardı.

Programda ayrıca Kunak, mide gazlarını giderici kimyon kahvesi yapımını da izleyicilere aktardı. Kunak, kimyonun kaynayan suyun dibine çöktükten sonra kahvenin hazır hale geldiğini, ardından süzüp içilmesini tavsiye etti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet