Necmettin Nursaçan'la Sohbetler - 13 Ekim 2018

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, başarılı sunucu Muhsin Bay’ın sunumuyla ekrana gelen Nursaçan’la Sohbetler’de; İslamiyet’e dair merak edilenler, Müslümanlar için önemli olan değerler ve müminlerin günlük hayatta dikkat etmesi gereken hususlar Kur’an-ı Kerim rehberliğinde ele alındı.

Necmettin Nursaçan, “İntihar etmenin kader ile bir bağlantısı var mı? Çocuk doğduğunda kulağına isim okunur mu? Sadaka ömrü uzatır mı? Babamın mezarına gömülü tahta kaşıklar bulduk. Üzerinde isimler yazıyor. Ne anlama geliyor? Kanserden ölen kişi şehit olur mu? Evlilik kader midir?” sorularını canlı yayında cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “İntihar etmenin kader ile bir bağlantısı var mı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, her şeyin kader ile olduğunu, kaderin dışında bir şeyin olmayacağını, başkasını öldürmenin haram olduğunu, kendi canına kıymanın da o derece haram olduğunu, ayrıca kişi kendi canına ne ile kıyarsa kıyamete kadar onunla cezalandırılacağını açıkladı.

Başka bir izleyiciden gelen “Babamın mezarına gömülü tahta kaşıklar bulduk. Üzerinde isimler yazıyor. Ne anlama geliyor?” sorusuna ise Nursaçan, bunun hiçbir kıymeti olmadığını, akla takılmaması gerektiğini, büyü maksadıyla yapılmış olabileceğini, Allah izin vermedikçe kimsenin bir şey yapamayacağını belirtti.

Ayrıca Nursaçan, “Kanserden ölen kişi şehit olur mu?” sorusunu da yanıtladı. Nursaçan,  tedavisi olmayan hastalıktan ölenlerin Allah katında şehit sayılacağını, şehit olanın yakınlarına ise şefaat yetkisi verileceğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Programda ayrıca, sekiz yıl önce kaybolan kızını arayan acılı bir annenin dramatik hikayesi ekrana geldi.

‘Nursaçan’la Sohbetler’ Muhsin Bay’ın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle her Cumartesi 09:50’de Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet