Önden GidenlerÖmer Döngeloğlu ile - 11 Ekim 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Hakan Akgül konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, ölüm ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Ölümün bir ilacı var mıdır? Ölmeyi isteyerek dua edilir mi? Ölümü istemek günah mıdır? Can çıkarken acı duyulur mu? Ölmek üzere olan kişiyi bekleyen şeyler nelerdir? Hz. Süleyman’ın ölümü Kur’an-ı Kerim’de nasıl anlatılıyor? Hz. Süleyman niçin ayakta ölmüştür? Sefer ayı uğursuzluk getirir mi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, ölümün hayatın bir parçası olduğunu, ölüm vaktinin değiştirilemeyeceğini belirtti.

Can verirken acı hissedildiğini, bazı kişilerin ise bu acıyı hissetmediklerini söyleyen Döngeloğlu, ölümün üç şeyle geldiğini, can çekişmenin zorluğu, ölüm meleğinin görülmesi, isyankarların cehennemdeki yerlerini, iyi kulların ise cennetteki yerlerini göreceklerini aktardı.

Programda ayrıca Döngeloğlu, Sefer Ayı ve uğursuzluk ile ilgili olarak, her ayda her mevsimde bela olabileceğini, Sefer Ayı’nın uğursuz olmadığını, Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep aylarının haram aylar olduğunu açıkladı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu bölüm, Hafız Fatih Turgut konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Ömer Döngeloğlu “Berat kandili nedir? Berat kandilinin faziletleri nelerdir? Berat kandilinde okunacak dualar nelerdir? Berat kandilinde nasıl ibadet edilmeli? Hz. Muhammed Şaban ayının on beşinci gecesini nasıl değerlendirdi? Şaban ayının on beşinci gecesi Allah kullarına nasıl seslendi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Kur’an-ı Kerim’in Berat gecesinde Levh-i Mahfuz’a indirildiğini, dünyaya ise Kadir gecesinde indirildiğini açıkladı.

Ayrıca Döngeloğlu, Berat kandilinde tövbe edilmesi, Allah’a dua edilmesi, günahlardan arınılması gerektiğini söyledi.

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet