Dr. Feridun Kunak Show - 11 Ekim 2018

Alternatif tıbbı bilimle harmanlayan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisinin sağlığını yakından takip ediyor.

Programda “Hamilelik sağlıklı bir şekilde nasıl geçirilir? Tüp bebek nedir? Tüp bebek kimlere yapılır? Yumurta rezervi nedir? Yumurta rezervi ne zaman başlar? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler nelerdir? Yumurtalık güçlendiren kür var mı? Soğan kürü ne işe yarar? Soğan kürü nasıl yapılır?” soruları cevaplandı.

Programa bu bölüm hamileliği ve tüp bebek tedavisini anlatmak üzere Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Aret Kamar konuk oldu.

Aret Kamar, bütün dünyada genel olarak kilo alma, suni beslenme, sigara, stres gibi faktörlerin üremeyi olumsuz etkilediğini, kadınlarda en sık görülen sorunların başında yaşın genç olduğu halde yumurta rezervlerinin düşük olduğunu belirtti.

Kamar, kız çocuğunun iki milyona yakın yumurtayla doğduğunu, ergenlik çağında dört yüz bine düştüğünü, bir kadının doğurganlığı süresince dört yüz tane yumurta harcadığını, bütün kalanların ise zaman içerisinde yok olduğunu, yumurta rezervinde ise tüp bebek tedavisi yapılırken bunun kullanıldığını söyledi.

Kadının yumurtasını dondurup saklatabildiğini söyleyen Kamar, yumurta için zamanın durduğunu, ileriki yaşlarda sağlıklı çocuk sahibi olunabileceğini aktardı.

Ayrıca Kamar tüp bebek ile ilgili olarak, yumurtanın vücudun içerisinden iğne yardımıyla alınıp spermle birleştirilip laboratuvarda embriyonun oluşumunun takip edildiğini, ardından rahmin içerisine yerleştirildiğini açıkladı.

Programda Feridun Kunak ise içerisinde dört bardak su ve bir adet soğan olan yumurtalıkları düzenli hale getiren doğal kür tarifini izleyicilerle paylaştı. Kunak, karışımı on dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra her gün içilmesini önerdi.

İçerisinde hayıt tohumu, keten tohumu ve bal olan yumurtalıklar için özel karışım tarifi veren Kunak, bu karışımın da yemek aralarında yenmesini tavsiye etti.

Ayrıca Kunak, içerisinde zeytinyağı ve incir olan yumurta üretmeyi ve hamile kalmayı kolaylaştıran mucizevi karışım yapımını da izleyicilere aktardı. Kunak, karışımın geceden yapılmasını, sabah ise yenilmesini tavsiye etti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet