Cuma Sohbetleri - 28 Eylül 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gereken dini bilgiler yeni yayın döneminde Cuma Sohbetleri’yle izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendirecek.

Necmettin Nursaçan, “Mümin ümitsizliğe kapılabilir mi? Namaz kazaları vakit namazdan önce mi yoksa sonra mı kılınmalı? Dini nikah tazelemek gerekir mi? Teyemmüm nedir? Teyemmüm abdesti nasıl alınır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Namaz kazaları vakit namazdan önce mi yoksa sonra mı kılınmalı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, ikisinin de olabileceğini, namaz kılarken mekruh bir vakit olmaması gerektiğini, vakit namazından önce ya da sonra kılınabileceğini belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Dini nikah tazelemek gerekir mi?” sorusuna ise Nursaçan, dini nikah bozulursa tekrar kıyılması gerektiğini, onun dışında nikah tazelemenin gerek olmadığını açıkladı.

Programda ayrıca Nursaçan, teyemmüm abdestini uygulamalı olarak izleyicilere aktardı. Su bulamayan veya hasta olup da abdest alamayan kişilerin teyemmüm etme kolaylığı olduğunu söyleyen Nursaçan, bunun abdestin yerine geçtiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet