Önden GidenlerÖmer Döngeloğlu ile - 27 Eylül 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Abdullah Çolak konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, hicret ile ilgili bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Hicret nedir? Hz. Muhammed’in hicretinde yol arkadaşı kimdir? Medine’ye hicret eden ilk muhacir kimdir? Medine’de vefat eden ilk muhacir kimdir? Medine’de doğan ilk çocuk kimdir? Hicret eden Peygamberler kimlerdir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, hicretin kötülüğü terk etmek anlamına geldiğini, Müslüman bir kişinin hicret ederken sadece ayak ile değil, aklını da kalbini de hicret ettirmesi gerektiğini, ayrıca gerçek muhacirin Allah’ın yasaklarını terk eden kişiler olduğunu belirtti.

Medine’de ilk vefat eden muhacirin Osman bin Maz’un olduğunu söyleyen Döngeloğlu, Medine’de doğan ilk çocuğun Abdullah bin Zübeyir, Mekke’den Medine’ye gelen ilk muhacirin ise Ebu Seleme olduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Programda ayrıca Döngeloğlu, doların yükselmesiyle birlikte Türkiye’deki suya, gıdaya ve çoğu ürüne zam yapan fırsatçılara tepki gösterdi. Döngeloğlu “Kendi halinde yaşayan bir halkı, açlığa ve zulme zorlayanlara karşı, vicdanı olan insanların elini uzatması lazım. Dolar arttı, adam suya zam yaptı, bunlar vicdansız. Üstelik dolar yüzde elli artmış bunlar ürünlerin fiyatlarını yüzde seksen arttırıyor. Amerikalıdan daha merhametsiz. Seni Umre’ye gitmek kurtarmaz, seni Kabe’de tespih çekmek kurtarmaz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 12 Nisan 2019

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu bölüm, Mevlana Halid-i Bağdadi Camii İmam Hatibi Fatih Yılmaz konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Ömer Döngeloğlu “Nafile ibadet nedir? Nafile ibadetlerin yeri ve zamanı var mıdır? Nafile ibadetlerin Hz. Muhammed’in hayatındaki yeri nedir? Hz. Muhammed hangi nafile ibadetleri sıkça yapardı? Hz. Muhammed’in ibadet hayatı nasıldı?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, nafile ibadetlerle ilgili merak edilenleri izleyiciye aktardı. Döngeloğlu, Hz. Muhammed’in nafile ibadet olarak en çok dua ettiğini belirtti.

Ayrıca Döngeloğlu, dua etmek için abdestli olmanın şart olmadığını fakat abdestli olmanın daha iyi olacağını açıkladı.

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 12 Nisan 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet