Dr. Feridun Kunak Show - 26 Eylül 2018

Bitki dünyasının nimetlerinden faydalanmak için altın bilgileri izleyicisine aktaran Dr. Feridun Kunak Show yine dopdolu bir içerikle evlere konuk oluyor.

Programda “Ayakkabı seçimi nasıl olmalıdır? Yanlış ayakkabı seçimi ne tür hastalıkları ortaya çıkartır? Ayak masajı hangi hastalıklara iyi gelir? Tırnak rengi neden değişir? Ayakkabı vurması nasıl önlenir? Tırnak mantarı nedir? Batık tırnak nedir? Batık tırnak nasıl tedavi edilir?” soruları yanıt buldu.

Programa bu bölüm ayak sağlığı hakkında bilinmesi gerekenleri anlatmak üzere ayak bakım uzmanı Podolog Fulya Sarı konuk oldu.

Fulya Sarı, batık tırnak sorununun rahatça çözülebildiğini, tırnağın kenarlardan tutularak ortada bir basınç uygulandığını, bu etkiyle birlikte içeriye doğru kıvrılan tırnağın açılmaya başladığını ve tırnağın kendi genişliğinde kalmasının sağlandığını açıkladı.

Feridun Kunak ise, ayak sağlığının uzman kişiler tarafından yapılmasını, kullanılan aletlerin hijyenik olması gerektiğini, hijyenik olmazsa kişide ayak hastalıklarının görülebileceğini söyledi.

Kunak, en çok ayak damarlarının tıkandığını, ayak tırnakları pembe değilse, ayak ucunda soğukluk varsa kan damarlarının daralmış olabileceğini belirtti.

Kunak, ayakta dolaşım bozukluğu, kemik çıkıntısı olmaması için mutlaka ayağa uygun ayakkabı giyilmesi gerektiğini söyledi.

Programda ayrıca Kunak, içerisinde zeytinyağı, aynısefa otu ve lavanta olan ayak mantarı, topuk çatlakları için çok özel yağ tarifi verdi. Kunak, karışımı on beş gün boyunca günde bir saat güneşte beklettikten sonra süzüp mantarlı bölgeye sürülmesini tavsiye etti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet