Dünyayı Geziyorum - Medine | 3 Hazıran 2018

Dünyayı Geziyorum programı Ramazan ayına özel bölümlerle izleyici karşısına çıkıyor. Özlem Tunca ile Dünyayı Geziyorum’un bu haftaki durağı Hz. Muhammed’in ışığıyla nurlanan Medine olacak.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum Ramazan ayı boyunca Müslümanlar için kutsal olan bölgelerden huzur veren görüntüleri ekrana getirecek. Özlem Tunca bu hafta Hz. Muhammed’in kabrinin de bulunduğu Müslümanlar için çok önemli olan Medine’den izleyici karşısına çıkacak. Dünyayı Geziyorum ekibi ilk olarak Hz. Muhammed’in kendisine inanan Müslümanlarla birlikte inşa ettiği ve evinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi’ye gitti. Özlem Tunca Hz. Muhammed’in izlerinin yer aldığı, Medine’ye geldiğinde yerleştiği Mescid-i Nebevi’de yaşananları yerinde anlattı. Mescid-i Nebevide cennet bahçesine giden Dünyayı Geziyorum ekibi Hz. Muhammed’in huzurunda dua etti.

Medine’de Hz. Muhammed’in hatıralarının izini süren Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra İslam tarihinin ilk mescidi Kuba Mescidi’ni ziyaret etti. Kuba Mescidi’nin Müslümanlar için ne kadar kıymetli olduğunu anlatan Tunca yönünü Uhud’a çevirdi. Dünyayı Geziyorum ekibi İslam tarihinin en önemli savaşlarından birine ev sahipliği yapan Uhud’da yaşananları bölge rehberinden dinledi.


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet