Dünyanın Tadı - İstanbul | 2 Haziran 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta Ramazan’a özel yemeklerle İstanbul’da Osmanlı mutfağını keşfe çıkacak.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta padişahların sofralarında yer alan birbirinden lezzetli yemekleriyle saray mutfağının sırlarını ekrana taşıyacak. Yasin Esirgenç ilk olarak Sultanahmet’te bir restorana konuk olarak Osmanlı’dan bugüne taşınan erik çorbası yapımını öğrendi. Meyvelerin Osmanlı’da sıkça yemeklerde kullanılmasına şaşıran Esirgenç, yeşil eriğin çorba haline gelmesine inanamadı. Çorbadan sonra ana yemek olarak kuzu küşleme yapımını ustasından dinleyen Dünyanın Tadı ekibi Topkapı Sarayı’na Cihangir’den baktı. Közlenmiş patlıcan ve biberin üzerine pişirilen etin eklenmesiyle yapılan bu nefis yemek Dünyanın Tadı ekibinin iftar sofrasındaki yerini aldı. 

İstanbul’un dört bir yanını gezen Dünyanın Tadı ekibi İstanbul’un eşsiz manzarasını gözler önüne seren Çamlıca Tepesi’nde Çamlıca kebabının yapımına eşlik etti. Hazırlanan yemekleri tatmak için ezan saatini bekleyen Esirgenç, yemeklerini Osmanlı’nın dünyaya hediyesi olan baklavayla taçlandırdı. 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:30’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet