Necmettin Nursaçan'la Sohbetler - 28 Nisan 2018

Dünyada ve ebedi hayatta huzurlu bir yaşam sürmek için yapılması gerekenlerin konuşulduğu, İslamiyet’i hakkıyla yaşamanın öğütlendiği ‘’Nursaçan’la Sohbetler’’ Kanal 7 ekranlarında izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. Programda bu hafta İslamiyet’e dair merak edilenler hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Ayşe Güler Alaca’nın sunumuyla ekrana gelen Necmettin Nursaçan’la Sohbetler dini konuları ele almaya devam ediyor. Kur’an-ı Kerim’i rehber alan programda bu hafta İslamiyet’e ve sosyal hayata dair merak edilenler konuşuldu.

Necmettin Nursaçan, “İmsak ne demektir? Sılah-i Rahim ne demektir? Cuma namazı kimlere farzdır? Oruç tutmayan kişi teravih namazı kılabilir mi? Kasten oruç tutmayanın hükmü nedir? Namazda Setr-i Avret ne demektir? Peygamberimizin en büyük mucizeleri nelerdir? Kaza namazı kılarken kamet getirmek gerekir mi?” sorularını canlı yayında yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Namazda Setr-i Avret ne demektir?” sorusuna Nursaçan, erkeklerde göbekle diz kapağı arasının örtülü olmasının, kadınlarda ise yüz ve el dışında bütün vücudun örtülü olmasının namazda farz olduğunu aktardı.

Başka bir izleyiciden gelen “İmsak ne demektir?” sorusuna ise Nursaçan, bir evvelki günün yatsı namazı vaktinin bittiğini yeni günün de sabah namazı vaktinin başladığını ifade ettiğini belirtti. Nursaçan, imsak oluncaya kadar o ana kadar yatsı ve teheccüd namazı kılınabileceğini fakat imsakten sonra teheccüd namazı kılınamadığını, o günün sabah namazının kılınabileceğini, oruca da imsak ile başlandığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

 ‘Necmettin Nursaçan’la Sohbetler’ Ayşe Güler Alaca’nın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle her Cumartesi 10:00’da Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet