Cuma Sohbetleri - 20 Nisan 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Uluslararası Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Astral seyahat var mıdır? Sınava girecek kişi nasıl dua etmelidir? Namaz kılmayan ve örtünmeyen kadından eşi sorumlu olur mu? Evcil hayvanları kısırlaştırmanın günahı var mıdır? Nafile oruç tutulduğu zaman ikram edilen şey yenilebilir mi? Oruçluyken vefat etmenin hükmü nedir? İkindi namazından sonra kaza namazı kılınır mı?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Namaz kılmayan ve örtünmeyen kadından eşi mesul olur mu?”  sorusuna Necmettin Nursaçan, eşlerin birbirlerini uyarmaları gerektiğini fakat uyarmasına rağmen dinlemiyorsa o zaman eşin sorumlu olmayacağını belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Nafile oruç tutulduğu zaman ikram edilen şey yenilebilir mi?” sorusuna ise Nursaçan, öğlen vaktini geçtiyse orucun bozulmaması gerektiğini, öğleden önce ise orucun bozulabileceğini, bozduktan sonra da gününe gün tutulması gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet