Dünyanın Tadı - Cape Town - 14 Nisan 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm Güney Afrika’da yer alan Cape Town’dan farklı lezzetlerle izleyici karşısına çıktı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini izleyiciyle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu bölüm Cape Town mutfağının tadını çıkardı. Afrika kabilelerinin yemek kültürünü merak eden Yasin Esirgenç ilk olarak umhuşa yemeğinin yapımını öğrendi. Kuru fasulye, beyaz mısır ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu yemeğin telaffuzundaki inceliğe dikkat ederek söylemek isteyen Esirgenç, eğlenceli görüntülere imza attı. Dünyanın Tadı ekibi daha sonra soluğu Afrika’nın safari bölgesinde alarak fillerin ve zebraların yanı başında boboti yemeği yapımına eşlik etti. Kuru meyve, süt, yumurta ve kıymanın harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu farklı lezzet Yasin Esirgenç’i hayrete düşürdü.

Dünyanın Tadı ekibi son olarak evde kolayca hazırlanabilecek Cape Malay burgerinin yapımını izleyicisine aktardı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet