Cuma Sohbetleri - 13 Nisan 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Resmi olarak boşanan çiftler dinen de boşanmış sayılırlar mı? Peygamberimiz Miraç’tan ne gibi hediyeler getirmiştir? Peygamberimizin Miraç’ta Allah ile selamlaşması nasıl olmuştur?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. ““Resmi olarak boşanan çiftler dinen de boşanmış sayılırlar mı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, resmen boşanan kişilerin dinen de boşanmış olduklarını, eğer yeniden evlenmek isterlerse dini bir nikah yaparak hayatlarını devam ettirebileceklerini belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Peygamberimiz Miraç’tan ne gibi hediyelerle dönmüştür?” sorusuna ise Nursaçan, Peygamberimizin Miraç’tan üç hediye getirdiğini, bunların, yatsı namazından sonra okunan bakara suresinin sonundaki ayetler, ikincisinin Allah’a eş koşmadan dünyadan ayrılan kişi eninde sonunda cennete girecek müjdesi, üçüncüsünün ise beş vakit namaz olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet