Cuma Sohbetleri - 30 Mart 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Feriköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Hz. Hamza’nın cenaze namazı yetmiş kere mi kılınmıştır? Avcılık günah mıdır? Ayakta başlanılan namaza oturarak devam edilir mi? Kadının kıydığı dini nikah kabul olur mu? Aynı rekatta birden fazla sure okunur mu? Camilerde müezzin mahallinde namaz kılmak uygun mudur? Kadınlar vakit namazlarını camide kılabilirler mi? Cuma namazları kadınlara farz mıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Hz. Hamza’nın cenaze namazı yetmiş kere mi kılınmıştır?” sorusunu Necmettin Nursaçan, rivayetlere göre Hz. Muhammed’in, Hz. Hamza’nın cenaze namazını kıldırdığını, o sırada dokuz şehit cenazesinin de geldiğini ve onları da kıldırdığını, böylece yetmiş defa kılınmıştır sözünün oradan geldiğini belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Avcılık günah mıdır?” sorusuna ise Nursaçan, keyif için av yapmanın caiz olmadığını, avlanan hayvan yenilecek veya satılacaksa o zaman sakıncası olmadığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet