Önden Gidenler - 22 Mart 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Hafız İsmail Demirbaş ve Grup Dergah konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, üç aylar ve Regaip Kandili hakkında bilinmesi gerekenler izleyiciye aktarıldı.

Ömer Döngeloğlu, “Üç ayları nasıl karşılamalıyız? Regaip Kandili nedir? Regaip Kandil’inde yapılması gereken ibadetler nelerdir? Üç aylarda aralıksız oruç tutulur mu? Kaza ve kefaret oruç borcu olanlar üç aylarda borçlarını ödeyebilir mi? Yahudiler neden Cumartesi gününü kutsarlar? Pazar günü Hristiyanlıkta neden kutsal sayılır? İslam’da Cuma günü niçin faziletlidir? Cuma günü duaların kabul edildiği bir saat var mıdır? Haram aylar nelerdir?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, haram ayların hürmet edilen, saygı gösterilen, Allah katında dikkat edilmesi gereken aylar olduğunu söyledi. Döngeloğlu, haram ayların dört ay olduğunu, bunların Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep ayı olduğunu belirtti.

Ayrıca Döngeloğlu, İslam’da Ramazan ve Kurban bayramından başka bayram olmadığını, bayramlarda oruç tutmanın haram olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet