Dr. Feridun Kunak Show - 1 Mart 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Alzheimer hastalığı hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Hangi unutkanlıklar Alzheimer hastalığının belirtisidir? Alzheimer nedir? Her unutkanlık Alzheimer hastalığının habercisi midir? Alzheimer hastalığının belirtileri nelerdir? Hangi unutkanlıklar tehlikelidir? Alzheimer hastalığını tetikleyen faktörler nelerdir? Alzheimer olmamak için nasıl önlemler alınabilir? Alzheimer genetik midir? Kan testiyle Alzheimer sonucuna ulaşılabilir mi?” soruları yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak, kan testiyle Alzheimer’ın anlaşılmadığını fakat kolesterolün ve kandaki yağların yüksekliği ile bazı şeylerin anlaşılabileceğini söyledi. Kunak, demir eksikliğinin kansızlığın habercisi olduğunu, B12 eksikliğinde ise beynin iyi çalışmadığını aktardı. Demirin en az elli, B12 ‘nin ise en az üç yüz olması gerektiğini söyleyen Kunak, altı ayda bir kan tahlili yapılmasını tavsiye etti.

Kendisine özgü tedavi yöntemleriyle sağlıklı bilgileri izleyiciye aktaran Dr. Feridun Kunak, Alzheimer’a iyi gelen ginkgo bloba çayı tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı bir dakika kaynatıp bir dakika demledikten sonra süzüp içilmesini tavsiye etti. Kunak, çocukların içmesinde bir sakınca olmadığını belirtti.

Feridun Kunak, içerisinde keten tohumu, ısırgan tohumu, zencefil ve zerdeçal olan Alzheimer için kür tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı yoğurtla karıştırıp yenmesini önerdi.

Feridun Kunak ayrıca, bol köpüklü Türk kahvesi yapımının püf noktalarını canlı yayında izleyiciye aktardı.

Programda ayrıca, Dr. Feridun Kunak’ın Rize’deki eğlenceli görüntüleri yayınlandı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet