Dr. Feridun Kunak Show - 28 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak tansiyon hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise gelin ve kayınvalide arasındaki problemler hakkında bilgi verdi.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Gelin ve kayınvalide ilişkisi nasıl olmalı? Gelin kayınvalide problemlerinin kaynağı nedir? Gelin kayınvalide ilişkisi nasıl kurulur? Gelin kayınvalide ilişkisinde erkek nasıl davranmalı?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, kayınvalide denilen kavramın, gelinin annesi olup gelinin hiçbir özelliğini bilmediğini ve bir resmiyet bir saygı olduğunu belirtti. Eğer o saygı aşılırsa çatışma başlayacağını belirten Piyade, kayınvalidenin gelini ile kızı gibi muhabbet kuracağını ama kızı olmadığını bileceğini ve bir sorun olduğu zaman bunun dert edilmemesi gerektiğini söyledi. Piyade, gelinin ise kayınvalideye anne diyeceğini ama gerçek annesi kadar sevgi, hoşgörü, muhabbet olmayabileceğini ve bunun her iki taraf için de kabul edilmesi gerektiğini izleyiciye aktardı.

Dr. Feridun Kunak programda, “İdeal tansiyon değeri kaç olmalıdır? Yüksek tansiyon riskini arttıran faktörler nelerdir? Düşük ve yüksek tansiyon nasıl anlaşılır? Tansiyonu kontrol altında tutabilmek için alınması gereken önlemler nelerdir? Yüksek tansiyonun başlıca belirtileri nelerdir? Düşük tansiyonun belirtileri nelerdir?” sorularını yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak, düşük tansiyonda gözlerde hafif kararma, başta dönme olduğunu, kişinin ten renginin solduğunu ve tansiyonu düşen kişiyi yatırıp ayaklarını yukarı kaldırmak gerektiğini belirtti. Kunak, yüksek tansiyonda ise kişinin ten renginin kırmızı olduğunu ve tansiyonu yükselen kişiyi hemen rahat bir yere oturtmak gerektiğini aktardı.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, içerisinde nar kabuğu ve yavşan otu olan tansiyon düşürücü kür tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı on dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra içerisine limon suyu koyup gün boyu içilmesini önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde yoğurt, maden suyu ve kahve olan tansiyon yükselten kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Ayrıca Kunak, içerisinde mısır püskülü, kiraz sapı, maydanoz ve limon suyu olan kilo verdiren, ödem attıran ve tansiyon dengeleyici çay tarifini de verdi.

Programda ayrıca, doğru tansiyon ölçme yolları canlı yayında uygulamalı olarak gösterildi.

Serap Kunak ise içerisinde irmik, yoğurt, mısır unu ve zeytinyağı olan cildi beyazlatan maske tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, yüze uygulayıp kuruduktan sonra yıkanmasını önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet