Dr. Feridun Kunak Show - 26 Şubat 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm ayak sağlığı hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Ayak sağlığını korumanın yolları nedir? Ayakkabı tercih ederken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Topuk dikeni neden olur ve nasıl tedavi edilir? Refleksoloji masajı nedir ve nasıl yapılır? Ayak mantarlarını önlemek için neler yapmak gerekir? Ayak mantarı bulaşıcı mıdır? Ayak burkulması nedir? Batık tırnak nasıl engellenir? Ayak burkulduğunda ne yapmak gerekir?” soruları cevaplandı.

Dr. Feridun Kunak, mantarın daha çok su birikintilerinde ürediklerini, en çok hamamlarda, havuz kenarlarından bulaştığını belirtti. Kunak, sabahları ayağın üzerine basamamanın nedeninin, gece boyunca ayak topuklarının dolaşımının bozulması olduğunu, sabah kalkmadan önce ayakları biraz hareket ettirmek gerektiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, içerisinde çörekotu, zerdeçal, mahlep ve tarçın olan çok özel zayıflama kürü tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı yoğurtla karıştırıp yemeklerden önce yenmesini tavsiye etti.

Kunak bir başka zayıflama kürü olan, içerisinde maden suyu, maydanoz, limon suyu ve zencefil olan kür tarifini de verdi. Sabahları içildiğinde toksin atıcı özelliği olduğunu aktardı. İçerisine bal konulabileceğini belirten Kunak, şeker hastası olanların bal koymamalarını önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde kaya tuzu, maden suyu ve karbonat olan ayaklardaki kaşıntı ve kokuya iyi gelen doğal karışım tarifini izleyiciye aktardı. Ayrıca Kunak, içerisinde ozon yağı, buğday tohumu yağı, adaçayı ve vazelin olan her türlü ayak kaşıntısına, kokusuna, tırnak mantarına iyi gelen doğal krem tarifini de verdi.

Serap Kunak ise siyah noktaları, lekeleri yok eden ve gözenekleri kapatan harika bir maske tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, yumurtanın akını çırpıp yüze sürüp ardından üzerine peçete yapıştırılmasını önerdi.

Programda ayrıca, refleksoloji masajı ve topuk dikeni için özel tabanlık yapımı canlı yayında uygulamalı olarak anlatıldı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet