Dünyanın Tadı - Mauritius | 24 Şubat 2018

Dünya lezzetlerini keşfe çıkan program ‘Dünyanın Tadı’ bu hafta Mauritius mutfağını keşfetti. Sımsıcak kumsalları, yemyeşil doğasıyla ünlü Mauritius’un lezzetlerini ekrana getirdi. Mauritius lezzetleri nelerdir? Mauritius’a gidecekler için sokak lezzeti önerileri neler? Mauritius’ta ne nerede yenir? sorularının cevabı ‘Dünyanın Tadı’ Mauritius bölümünde yanıtlandı.

Timsah Etli Hamburger ve Kebab

Dünyanın Tadı ekibi Mauritius’un yöresel bir lezzeti olan timsah etini tanıttı. Timsah etinden yapılan hamburger ve kebabı inceledi. Yasın Esirgenç, özel çiftliklerde yetiştirilen timsahların etinden yapılan hamburger ve kebabın tadının nasıl olduğunu izleyiciler için sordu. Dünyanın Tadı ekibi timsah etinden yapılan hamburger ve kebabı farklı lezzetler tatmak isteyenler için tavsiye etti.

Palmiye Kalbi Salatası nasıl yapılır?

Dünyanın Tadı ekibi Mauritius lezzet turuna yöresel bir lezzet olan ‘Palmiye Kalbi Salatası’ tarifi ile devam etti. Tropikal iklimlerde yetişen bir bitki olan palmiye ağacı ile yapılan bu salatanın malzemeleri limon, tuz, zeytinyağı ve palmiye kalbinden oluşuyor. Palmiye ağacının kabuklarının soyulması ile elde edilen palmiye kalbi halka biçiminde doğranıyor. Daha sonra üzerine sırasıyla zeytinyağı, limon ve tuz ekleniyor. Yasin Esirgenç, lezzeti ile insanı kendine hayran bırakan bu salatayı mutlaka denemenizi tavsiye etti.

Mangalda Balık Dolması Tarifi

Dünyanın Tadı ekibinin diğer durağı, Mauritius kumsalında yetenekli ustalar tarafından yapılan mangalda balık dolması tarifi oldu. Mauritius’a özgü kırmızı levrekten yapılan bu tarifin içerisinde kereviz, domates, pırasa, sarımsak, limon, kekik, zeytinyağı ve tuz bulunuyor. İlk olarak içi temizlenen balık güzelce tuzlanıyor ve kekik ile dolduruluyor. Kekiğin yanı sıra içerisine kereviz, pırasa ve sarımsak konuyor. Yasin Esirgenç, mangalda balık dolmasının püf noktasının folyo ile sarılarak pişirilmesi olduğunu belirtti ve mangal ateşinde pişen bu lezzetli balığı mutlaka denenmesi gerektiğini söyledi.  

Mauritius lezzet turu Mauritius’a özgü yiyeceklerle devam etti. Dünyanın Tadı ekibi tropikal iklime sahip bu ada ülkesinin yöresel meyvelerini tattı. Tropikal meyvelerden oluşan lezzetli bir kahvaltı yaptı. Yasin Esirgenç, içerisinde ananas, karpuz, çarkıfelek meyvesi, mango, papaya bulunan lezzetli kahvaltıyı minik kaşif Yakupcan ile tattı.

Muz falambe, kori soslu tavuk, kori soslu balık, baharatlı meyveler, çikolatalı yöresel kurabiyeler ve daha fazlası Dünyanın Tadı Mauritius bölümünde. Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet