Cuma Sohbetleri - 16 Şubat 2018

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, kabir ziyareti ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Necmettin Nursaçan, “Kabir ziyaretinin adabı nedir? Ölü, kabrini ziyaret edeni hisseder mi? Mezarlıkta çiçeklerin olmasının faydası olur mu? Mezarın yüksekliği ne kadar olmalıdır? Resimli ve yazılı mezarların yapılması uygun mudur? Toprak testilerle mezarlığı sulamanın dini açıklaması var mıdır? Kadınların kabir ziyareti yapması caiz midir? Kabir ziyareti sırasında abdestli olunmalı mıdır? Mezarlıktan geçerken şarkı ve türkü dinlemenin bir sakıncası var mıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Mezarlıkta çiçeklerin olmasının faydası var mıdır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, yeni definlere mani olmayacak şekilde mezara ağaç ve çiçek dikilebileceğini, ayrıca kabir başında Yasin-i Şerif ve Mülk Sureleri okunabileceğini söyledi.

Mezar ziyareti gerçekleştirildiğinde mezarın ayak uçlarında kenarlara oturulabileceğini fakat mezarın üzerine basmamak gerektiğini söyleyen Nursaçan, mezarın topraktan bir veya iki karış yüksekte olup çiğnenmeyecek ve kaybolmayacak şekilde olması gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet