Önden Gidenler - 15 Şubat 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Hafız Murat ve ekibi konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, İslam’ın ilk kıblesi Kudüs hakkında konuşuldu. Ardından ölüm hakkında merak edilenler ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu, İsrail’in Türkiye’den giden Müslümanlara zulüm ve haksızlık ettiğini söyledi. Döngeloğlu, kim ne derse desin oraları görmemiz gerektiğini ve Kudüs’ü ziyaret etmekten vazgeçmememiz gerektiğini izleyiciye aktardı.

Ömer Döngeloğlu bu hafta, “İnsan ölüm öncesi ve ölüm anında neler yaşıyor? Kabirde neler oluyor? İnsan öleceğini önceden bilebilir mi? Ecel değişir mi? Kabirde sorgu nasıl olur? Cenaze namazı nasıl kılınır? Cenaze namazını kadınlar kılabilir mi? Ölmeden önce vasiyet etmek gerekir mi? Kimlerin cenaze namazı kılınmaz? Ölüler mezara gelenleri duyar mı? Okunan duaları ölü duyar mı? Ölüler cenaze namazına gelenleri görürler mi? Organ bağışlamak caiz midir? Ölü için mevlüt okutmak şart mıdır? Ölmek üzere olan kişiye dinen ne yapmak gerekir? Ölen kişinin yanında Kur’an-ı Kerim okunur mu? Ölüm anında Azrail kişiye nasıl görünür? Kul ölmeden önce ahirette gideceği yeri görebilir mi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, bir ölü için bir Müslümanın yapacağı en büyük iyiliğin cenaze namazı kılmak olduğunu, namaza mutlaka katılmak gerektiğini, ayrıca kadınların da cenaze namazı kılmalarında sakınca olmadığını söyledi.

“Ölmek üzere olan kişiye dinen ne yapmak gerekir?” sorusuna Döngeloğlu, ölmek üzere olan kişinin kefenden başka bir şeye ihtiyacı olmadığını, ölmek üzere olan kişi hatırlasın diye yanında yüksek sesle Kur’an-ı Kerim okunmasını, Kelime-i Şehadet getirilmesini söyledi.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet