Dr. Feridun Kunak Show - 14 Şubat 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak grip hastalığı hakkında bilgi verdi. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise alt ıslatma problemi hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Alt ıslatmanın ileri yaşlardaki etkileri nelerdir? Hangi yaşlarda alt ıslatma sorun olarak görülmelidir? Alt ıslatma probleminin çözüm yolları nelerdir? Alt ıslatma probleminin nedenleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, yetişkin kişilerin duygularını sözleriyle ifade edebildiklerini, çocukların ise yaşadıklarını sözcüklerle ifade etme yeteneğine henüz sahip olmadıklarını, bu yüzden davranışlarla ifade ettiklerini söyledi. Bu davranışların, alt ıslatma, tırnak yeme, öfke nöbetleri gibi durumlar olduğunu belirten Piyade, duygularını bu tür davranışlarla ifade eden çocuklarda problemler çözülmezse yetişkinlikte farklı problemlere eşlik ederek daha fazla zarar verebileceğini söyledi.

Dr. Feridun Kunak programda, “Grip nasıl tedavi edilir? Soğuk algınlığından nasıl korunulur? Gribin belirtileri nelerdir? Kış aylarında sık görülen grip salgınları nasıl tedavi edilir?” sorularını yanıtladı.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, grip ve soğuk algınlığına iyi gelen özel bir tarif verdi. Kunak, turbun içerisine taze zencefil ve bal koyulmasını, beş saat bekledikten sonra içilmesini önerdi. Kunak, şeker hastalarının bal yerine yoğurt koymalarını tavsiye etti.

Feridun Kunak, içerisinde zeytinyağı ve mandalina kabuğu olan çok özel yağ tarifi verdi. Günde bir saat güneşte bekletilmesini, eğer güneş yoksa kaynar suyun içerisinde bekletilmesini önerdi. Yirmi gün sonra süzülmesini söyleyen Kunak, sivilcelere ve selülitlere çok iyi geldiğini aktardı.

Serap Kunak ise içerisinde ayva, keçiboynuzu, kabuk tarçın, zerdeçal ve karanfil olan akciğerleri temizleyen doğal kış çayı tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı on dakika kaynatıp on dakika demledikten sonra gün içerisinde tüketilmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet