Cuma Sohbetleri - 9 Şubat 2018

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, İslamiyet ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Necmettin Nursaçan, “Sehiv, Tilavet ve Şükür secdesi nedir ve nasıl yapılır? Hacet namazı nedir ve nasıl kılınır? Tilavet secdesinin hükmü nedir? Tilavet secdesi kimlere vaciptir? Abdestsiz tilavet namazı kılınabilir mi? Kredi ile alınan bir şey satılıp hacca gidilir mi?” sorularını cevapladı.

Necmettin Nursaçan, Kur’an-ı Kerim’de geçen on dört secde ayeti okunduktan sonra tilavet secdesi yapıldığını, namazın farzının terkinden dolayı sehiv secdesi yapıldığını, güzel bir haber alındığında, bir sıkıntıdan kurtuluş haberi geldiğinde ise Allah’a teşekkür için şükür namazı kılındığını belirtti.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Kredi ile alınan bir şey satılıp hacca gidilir mi?” sorusuna Nursaçan, gücü yeten, normal ihtiyaçlarının dışında hacca gidip gelecek kadar imkana sahip olan kişiye farz olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet