Önden Gidenler - 8 Şubat 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Kayseri Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, Abdulhamid Han’ın vefatının yüzüncü yılı sebebiyle Abdulhamid Han hakkında konuşuldu. Ardından Peygamberimizin hayatından örneklerle akraba ve komşu hakları ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu, tarihte ilk defa Abdulhamid’e kızıl sultan diye hakaret eden kişinin Ermeni asıllı Fransız şair Albert Vandal olduğunu, Ulu Hakan diye hitap eden kişinin ise Necip Fazıl Kısakürek olduğunu söyledi. Döngeloğlu, tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini, tarihe hakaret etmenin Müslümana yakışmadığını belirtti.

Ömer Döngeloğlu bu hafta, akraba ve komşuluğun öneminden bahsetti. Döngeloğlu ““Ahirette akrabalık ve komşuluk olacak mı? Mekke’nin fethinde Ebu Leheb’in oğullarına yapılan iyilik nedir? Akraba evliliği yapmak doğru mudur? Akraba ile küs kalmak günah mıdır? Asr-ı Saadette komşuluk nasıldı? İslam akrabalık ve komşuluk ilişkilerine neden önem vermiştir? Akrabalık ve komşuluk ilişkileri nasıl olmalıdır? Dinimizde akraba ziyaretinin önemi nedir? Komşu haklarıyla ilgili ayet ve hadis var mıdır? Kötülük yapan komşuya kötülükle karşılık vermek günah mıdır? Komşunun komşu üzerindeki hakları nelerdir? Peygamberimizin ailesinde akrabalık ve komşuluk ilişkileri nasıldı? Peygamberimizin akraba ilişkileri ile ilgili hadisleri var mıdır? Çocukların oruç tutması caiz midir? Namazların sadece farzını kılmak doğru mudur?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Son günlerde soy ağacı merakı olduğunu söyleyen Döngeloğlu, Anadolu’daki birçok ailenin ne tamamen Türk ne de Kürt olduğunu belirtti. Hepimizin akrabalarında Türk, Kürt, Ermeni veya Rum olduğunu söyleyen Döngeloğlu, bundan dolayı ırk üzerinden nefrete, abartıya gerek olmadığını belirtti.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet