Dr. Feridun Kunak Show - 8 Şubat 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, kulak sağlığı hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Kulak çınlaması neden olur ve neyin belirtisidir? Vertigo nedir? Vertigo belirtileri nelerdir? Vertigo ataklarında ilk yapılması gereken şeyler nelerdir? Kulak sağlığına zarar vermemek için nelerden kaçınmalıyız? Yüksek sesin kulak sağlığına olan etkileri nelerdir? Kulak iltihaplarından korunmak için neler yapılması gerekir? Doğru kulak temizliği nasıl olur? Baş dönmesinin iç kulakla ilgisi var mıdır? Kulak yanmasının sebebi nedir?” soruları cevaplandı.

Dr. Feridun Kunak, kulak çınlamasının tansiyonla ilgili olabileceğini, tansiyon yükseldiğinde ya da düştüğünde kulakta çınlama olabileceğini belirtti. Baş dönmesinin iç kulakla ilgili olduğunu söyleyen Kunak, en önemli sebebin ise stres olduğunu aktardı.

Feridun Kunak, kulaklarda çınlama başladığı zaman baş dönmesini engellemek için yapılması gerekenleri izleyiciye aktardı. Kunak, kulakta problem olduğu zaman kulak çevresine, elin baş ve işaret parmağı arasındaki boşluğa masaj yapılmasını önerdi. Ayrıca Kunak, sırt üstü uzandıktan sonra gözlerde oynama varsa acil hastaneye gidilmesini söyledi.

Herkesin sıklıkla karşılaştığı sağlık problemlerini doğal sağlık reçeteleri ile iyileştirmeyi amaçlayan Dr. Feridun Kunak, içerisinde maydanoz, mısır püskülü, kiraz sapı ve limon suyu olan kulak çınlamasına iyi gelen karışım tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, on beş dakika kaynatıp on beş dakika demledikten sonra süzülmesini, ardından gün boyu içilmesini önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde ginkgo bloba, ısırgan otu, zeytin yaprağı ve zeytinyağı olan kulak için doğal yağ tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı on beş gün beklettikten sonra süzülmesini söyledi. Ayrıca Kunak, içerisinde okaliptus, lavanta, adaçayı ve kekik olan kulak için buhar tarifini de verdi.

Programda ayrıca, doğru kulak temizliği canlı yayında uygulamalı olarak gösterildi.

Serap Kunak ise hem pratik hem de yapımı kolay kek kalıbında yufka börek tarifini izleyiciyle paylaştı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet