Dünyayı Geziyorum - Kıbrıs 2 - 4 Şubat 2018

Dünyada gezilmeye ve görülmeye değer ne varsa Dünyayı Geziyorum’da ekrana geliyor. Özlem Tunca bu bölüm muhteşem Akdeniz manzarasıyla görenleri kendisine hayran bırakan Kıbrıs’tan rengarenk görüntülerle evlere konuk oldu.

Dünyanın farklı köşelerinden farklı yaşam tarzlarını ekrana getiren Dünyayı Geziyorum bu bölüm tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve sımsıcak insanlarıyla ziyaretçilerini kendisine bağlayan Kıbrıs’tan izleyici karşısına çıktı. Özlem Tunca her şehri surlarla çevrili olan Kıbrıs’ta ilk olarak Lala Mustafa Paşa Camii’ni gezdi. Magosa’nın en önemli tarihi zenginliği olan ve işçiliğiyle Akdeniz’in en güzel mimari eserleri arasında yer alan bu caminin tarihi Dünyayı Geziyorum’da anlatıldı. Dünyayı Geziyorum ekibi daha sonra Kıbrıs’ın turistleri etkilemeyi başaran meşhur plajlarından iç açıcı görüntülerle izleyicilerine görsel şölen sundu. Salamis Antik Kenti’nin yanı başında yer alan plajda Kıbrıs’ın turizmdeki önemini anlatan Tunca sahilde karşılaştığı gezginlerle samimi sohbetlere imza attı.

Özlem Tunca’nın bir sonraki durağı ise Güzelyurt’un simgelerinden biri sayılan ve kiliseden müzeye çevrilen Aziz Mamas Müzesi oldu. Müzede Hristiyan adetlerinin izlerini araştıran Tunca, öğrendiği bilgileri izleyicisine aktardı. Dünyayı Geziyorum yeşil maviyle buluştuğu buram buram tarih kokan Kıbrıs gezisiyle bu hafta da izleyenlere oturdukları yerden gezme fırsatı verdi.

Özlem Tunca’nın sunumuyla Dünyayı Geziyorum her Pazar 15:15’te Kanal 7’de…
YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet