Önden Gidenler - 1 Şubat 2018

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu hafta, Grup Ravza konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, Peygamberimizin hayatından örneklerle akraba ve komşu hakları ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu bu hafta, akraba ve komşuluğun öneminden bahsetti. Döngeloğlu “Peygamberimiz neden Mısır halkına ikramda bulunun dedi? Peygamberimiz Abdullah bin Amr’a neyi emretti? Akraba evliliği yapmak doğru mudur? Akraba ile küs kalmak günah mıdır? İslam, akrabalık ve komşuluk ilişkilerine neden önem vermiştir? Dinimizde akraba ziyaretinin önemi nedir? Komşu haklarıyla ilgili ayet ve hadis var mıdır? Akrabalık ve komşuluk ilişkileri nasıl olmalıdır? Kötülük yapan komşuya kötülükle karşılık vermek günah mıdır? Komşu üzerindeki haklar nelerdir? Peygamberimizin ailesinde akrabalık ve komşuluk ilişkileri nasıldı? Peygamberimizin akraba ilişkileri ile ilgili hadisleri var mıdır? Çocukların oruç tutması caiz midir? Çocuklar namaza kaç yaşında başlamalıdır? Namazların sadece farzını kılmak doğru mudur” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, üç türlü komşuluk hakkı olduğunu, Müslüman olmasa bile komşunun namusunun, malının korunması gerektiğini söyledi. Müslüman olan komşunun üzerimizde iki hakkı olduğunu söyleyen Döngeloğlu bunun İslam kardeşliği ve komşuluk hakkı olduğunu belirtti. Döngeloğlu, akraba olan komşunun ise üç hakkı olduğunu, bunların Müslümanlık, akrabalık ve komşuluk hakkı olduğunu söyleyerek akrabalık ve komşuluk hakkının önemini izleyicilere aktardı.

“Akraba ile küs kalmak günah mıdır?” sorusuna Döngeloğlu, “Sadece akraba ile değil, bir Müslümanın bir Müslümanla üç günden fazla küs durması günahtır” diyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler programına bu bölüm, Hafız Fatih Turgut konuk oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Ömer Döngeloğlu “Berat kandili nedir? Berat kandilinin faziletleri nelerdir? Berat kandilinde okunacak dualar nelerdir? Berat kandilinde nasıl ibadet edilmeli? Hz. Muhammed Şaban ayının on beşinci gecesini nasıl değerlendirdi? Şaban ayının on beşinci gecesi Allah kullarına nasıl seslendi?” sorularını Kur’an-ı Kerim ışığında canlı yayında cevapladı.

Ömer Döngeloğlu, Kur’an-ı Kerim’in Berat gecesinde Levh-i Mahfuz’a indirildiğini, dünyaya ise Kadir gecesinde indirildiğini açıkladı.

Ayrıca Döngeloğlu, Berat kandilinde tövbe edilmesi, Allah’a dua edilmesi, günahlardan arınılması gerektiğini söyledi.

Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler - 19 Nisan 2019
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet