Necmettin Nursaçan'la Sohbetler - 27 Ocak 2018

Dünyada ve ebedi hayatta huzurlu bir yaşam sürmek için yapılması gerekenlerin konuşulduğu, İslamiyet’i hakkıyla yaşamanın öğütlendiği ‘’Nursaçan’la Sohbetler’’ Kanal 7 ekranlarında izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. Programda bu hafta İslamiyet’e dair merak edilenler hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Ayşe Güler Alaca’nın sunumuyla ekrana gelen Necmettin Nursaçan’la Sohbetler dini konuları ele almaya devam ediyor. Kur’an-ı Kerim’i rehber alan programda bu hafta İslamiyet’e ve sosyal hayata dair merak edilenler konuşuldu.

Necmettin Nursaçan, “Gayrimüslim biri Müslümanlığı seçtiğinde ona dinimizi öğretmezsek vebali kimin üzerinedir? Evlilik kader bağıyla mı olur? Kişinin evlenebilmesi için kendisinin de çabalaması gerekiyor mu? Duaları tam bilmeden namaz kılınır mı? Eşlerin birbirlerine olan görevleri nelerdir? Kandillerde oruç tutmak caiz midir? Ergenlik çağına ermemiş bir çocuk namaz kıldırabilir mi? İnternetten okunan Kuran, hatim yerine geçer mi? Okunan duaların akılda kalması için ne yapılmalı? Kimlerin cenaze namazı kılınmaz? Boşanmaya kadın sebep olmuşsa mehir alma hakkına sahip midir?” sorularını canlı yayında yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Gayrimüslim biri Müslümanlığı seçtiğinde ona dinimizi öğretmezsek vebali kimin üzerinedir? sorusuna Nursaçan, “Ona Müslümanlığı öğretmek, sevdirmek, yaşantımızla iyi örnek olmak, bilmediklerini öğretmemiz lazım. İslamı sevdirmek görevimizdir” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi.

Başka bir izleyiciden gelen “Kandillerde oruç tutmak caiz midir?  “Kandillerde, diğer günlerde oruç tutma mecburiyetinde değiliz. Özellikle Pazartesi ve Perşembe günleri daha sevaplı günlerdir. Çünkü kulların amelleri Rabbimize Pazartesi ve Perşembe günleri arz olunmaktadır. Kandillerde mecbur değiliz ama tutarsak sevabı vardır” diyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

‘Necmettin Nursaçan’la Sohbetler’ Ayşe Güler Alaca’nın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle her Cumartesi 10:00’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet