Cuma Sohbetleri - 26 Ocak 2018

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, İslamiyet ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı. Necmettin Nursaçan, programa şehitlerimiz için yaptığı dua ile başladı.

Necmettin Nursaçan, “Ölmüşlere dua ve tesbihat okuyup gönderince kabul olur mu? Banka faizi haram mıdır? Faizi yardıma muhtaç kişilere vermek günah mıdır? Eşime iltifatlarda bulunmam nikahın düşmesine sebebiyet verir mi? Resmi nikah ile boşanan kimselerin dini nikahları da düşer mi?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Banka faizi haram mıdır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, “Faizin haram olduğundan hiç şüphe yoktur. Faiz ateştir yakar, yıkar, düşmanlığın meydana gelmesine sebep olur” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi.

Başka bir izleyiciden gelen, “Resmi nikah ile boşanan kimselerin dini nikahları da düşer mi?” sorusuna ise Nursaçan, resmen boşananın dinen de boşanmış olacağını, eğer hayatlarını devam ettireceklerse dini nikah kıydırmaları gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet