Cuma Sohbetleri - 12 Ocak 2018

Ekranların sevilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ izleyicilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Kanal 7’nin başarılı sunucusu Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri’nde bu hafta, İslamiyet ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Necmettin Nursaçan, Hacer’ül-Esved hakkında merak edilenleri izleyiciye aktardı. Nursaçan, “Ruhlar aleminde Rabbimiz, ‘Ben Rabbiniz değil miyim’ diye sorduğunda insanlar, ‘Rabbimizsin, söz veriyoruz sana kulluk edeceğiz’ demişti. Bu konuşmanın bir sureti Hacer’ül-Esved’in içinde. Hacer’ül-Esved’i öperek, dokunarak, selamlayarak o sözleşme yenilenmiş oluyor” sözleriyle Hacer’ül-Esved’in öneminden bahsetti.

Ayrıca Nursaçan, “Nazar için kurşun dökmek caiz midir? Nazar için ne yapılmalıdır? Nazar için hangi dualar okunur? Şifa niyetine Kur’an-ı Kerim ya da dua okuduktan sonra üflemek caiz midir? Hacer’ül Esved cennetten mi geldi? Bebeğin cinsiyetini doğmadan belirlemek caiz midir?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Reiki bir din midir? Reiki yapan dinden çıkar mı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, “Reiki’nin kaynağı Hristiyanlık ve Budizmdir. Fiziki ve ruhi bunalım içinde olan ve dini bakımdan iç huzura erememiş olan kişiler tarafından bir sığınak olarak görülmektedir. Müslümana yakışan, her türlü rahatsızlık karşısında önce tıbbi tedavi sonra da dua ile Allah’tan şifa istemektir. Reiki bir din değildir. Bunu yapan dinden çıkmaz. Bunlara ihtiyaç yok. Biz dinimizi yaşamadığımız, bilmediğimiz için böyle şeylerde mutluluk arıyoruz” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi.

Başka bir izleyiciden gelen “Nazar için kurşun dökmek caiz midir?” sorusuna ise Nursaçan, kurşun döktürmenin bir hurafeden ibaret olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları canlı yayında cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet