Dr. Feridun Kunak Show - 11 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm meme kanseri hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda “Meme kanserinde erken tanı için ne yapılmalı? Meme kanseri belirtileri nelerdir? Meme kanserinde erken tanı ne kadar önemlidir? Meme kanserinden korunmak için neler yapılmalıdır? Meme kanseri genetik bir hastalık mıdır? Kişi kendi kendine göğüs muayenesini nasıl yapmalıdır? Anne sütü bebek sağlığı ve gelişimi açısından ne kadar önemlidir? Anne sütünü arttırmak için hangi besinlerin tüketilmesi gerekir?” soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen “Meme kanseri riskini azaltmanın yolları nelerdir? Göğüsteki ağrı kanser belirtisi midir? Yeni doğan bebek hangi aralıklarla ve kaç yaşına kadar emzirilmelidir?” soruları da yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak meme kanserinde erken teşhis olduğu zaman tedavinin yüzde doksana yakın mümkün olduğunu söyledi. Kunak, “Meme kanserinde ağrı olması şart değil. Süt kanallarınızın tıkanması da ağrı yapar, her ağrı meme kanseri değildir. Elinize gelen kitle ağrı yapmasa bile derhal doktora gidip göstermeniz gerekiyor” diyerek erken teşhisin önemini izleyiciye aktardı.

Sağlık sorunlarından günlük yaşamda karşılaşılan problemlere kadar birçok konuda herkesin kolayca uygulayabileceği tedavi yöntemleri sunan Kunak, bebeği emzirirken dikkat edilmesi gerekenleri ve bebeklerde gaz çıkartma yöntemlerini canlı yayında anlattı.

Herkesin sıklıkla karşılaştığı sağlık problemlerini doğal sağlık reçeteleri ile iyileştirmeyi amaçlayan Dr. Feridun Kunak içerisinde yaban mersini ve kuşburnu olan kanser önleyici, vücut direncini yükselten sirke tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, sirkenin yirmi gün sonra süzülüp günde bir fincan içilmesinin faydalı olacağını belirtti. Ayrıca Kunak, içerisinde zeytinyağı, zerdeçal ve karabiber olan kansere karşı koruyucu kür tarifi verdi. Karışımı hafifçe ısıtıp yoğurtla karıştırıp yenmesi gerektiğini söyledi. Feridun Kunak, karışımı kemoterapi tedavisi görenlerin doktorlarına danışmadan yapmamaları gerektiğini söyleyerek izleyicileri uyardı.

Serap Kunak ise lezzetli mısır patlatmanın püf noktalarını izleyiciyle paylaştı. Salçalı mısır tarifi veren Kunak, mısır patlamadan önce salçayı koyup üzerine yağlı kağıt serip ardından kapağının kapatılmasını söyledi. Birbirinden farklı patlamış mısır tarifleri veren Kunak, içerisinde şeker, bal ve tereyağı olan karamelli mısır tarifini de izleyiciye aktardı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet