Dr. Feridun Kunak Show - 10 Ocak 2018

Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere pratik çözümler bulan Dr. Feridun Kunak Show izleyicilerini bilgilendirmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak egzama ve sedef hastalıkları ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise Obsesif Kompulsif takıntı hastalığı hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Obsesif Kompulsif bozukluk nedir? Her takıntı Obsesif Kompulsif bozukluğu mudur? Takıntı hastalığı tedavi edilmeden günlük hayata devam edilebilir mi? Obsesif Kompulsif bozukluğunun tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, “Obsesif Kompulsif bozukluk dediğimiz herkeste olan bir nokta. Bir hastalık boyutu var, bir de normalde insanın hayatında çok ilerlememiş, hayatına engel olmayan boyutları var. O yüzden obsesif dediğimiz kişiler kendilerini kabul edebiliyorlar.” sözleriyle izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevaplarken, bu hastalığın kesin bir tedavisinin olmadığını söyledi.

Dr. Feridun Kunak programda, “Egzama hastalığı nedir? Sedef ve egzama hastalığının belirtileri nelerdir? Egzama hastalığı en sık vücudun hangi bölümlerinde görülür? Egzama ve sedefi tetikleyen faktörler nelerdir? Buğday yağının egzama ve sedef için önemi nedir? Çevresel faktörler egzamaya sebep olabilir mi? Sedef ve egzama arasında nasıl farklar bulunmaktadır? Stres ile egzamanın ilişkisi var mıdır?” sorularını cevaplandı. Ayrıca Kunak, izleyicilerden gelen “Deterjan egzamaya yol açar mı? Mevsim değişikliği egzamayı etkiler mi? Hangi hastalıklar sedef hastalığını tetikler?” sorularını da yanıtladı.

Sağlıklı yaşam konusunda verdiği bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Dr. Feridun Kunak, sedef ve egzama hastalığının vücut direncinin düşmesi sonucu olduğunu söyledi. Kunak, “D vitamininiz otuzun üzerinde olacak, demir en az elli, B-12 ise en az beş yüz olacak” diyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Feridun Kunak içerisinde kuru dut ve zeytinyağı olan sedef ve egzamaya iyi gelen kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, kürün her gün bir saat kadar güneşte kalmasını eğer güneş yoksa kaynar suyun içerisinde bir saat bekletilmesini önerdi

Dr. Feridun Kunak, içerisinde kuru dut, kantaronlu ozon yağı ve dut pekmezi bulunan sedef ve egzama için lapa tarifi verdi. Dutları iyice ezen Kunak içerisine diğer malzemeleri de koyup yara olan bölgeye sürüp sarılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kunak, kırışıklıklara, eklem ağrılarına ve yaralara iyi gelen buğday yağı tarifini de izleyiciye aktardı.

Serap Kunak ise içerisinde buğday özü yağı, badem yağı, kakao yağı bulunan kaşları, kirpikleri gürleştiren ve uzatan doğal yağ tarifini izleyiciyle paylaştı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet