Dr. Feridun Kunak Show - 9 Ocak 2018

Sağlıklı yaşama dair ipuçları veren, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler üreten Dr. Feridun Kunak Show izleyicilere rehberlik etmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm kalp krizi hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “Kalbin görevleri nelerdir? Kalp krizi belirtileri nelerdir? Kalp krizinde ilk ve doğru müdahale nasıl uygulanır? Kalp masajı nedir? Doğru kalp masajı nasıl yapılmalıdır? Düzenli hareket etmek kalp sağlığınız için ne kadar önemli?” soruları yanıtlandı. Ayrıca izleyicilerden gelen “Kalp hastalığından ne zaman şüphelenmek gerekiyor? Kalp krizi anında neler yapılmalıdır? Kalp hastaları spor yapabilir mi? soruları da cevaplandı.

Ekranların sevilen doktoru Feridun Kunak, kalp krizinin nasıl anlaşılacağını anlattı. Kunak, ”Eğer kilonuz varsa, ailenizde kalp hastalığı varsa o zaman kendinizden şüpheleneceksiniz” sözleriyle izleyiciyi bilgilendirdi. Ayrıca Kunak, kalp hastaları dahil herkesin spor yapabileceğini belirtti.

Alternatif tedavi yöntemleriyle modern tıbbı harmanlayan Dr. Feridun Kunak, içerisinde biberiye, gingkgo bloba ve kivi olan kalp dostu sirke tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, sirkenin yirmi gün sonra süzülüp içilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kunak, gribe faydası olan, cildi gençleştiren, kolesterolü ve şekeri düşüren içerisinde kivi kabuğu ve zeytinyağı olan kivi yağı tarifi verdi. Kaynar suyun içerisinde bekletilmesinin iyi olacağını ve on beş gün sonra süzülmesini söyledi.

Dr. Feridun Kunak, kalp krizi belirtilerini, kalp krizinde ilk ve doğru müdahaleyi canlı yayında uygulamalı olarak anlattı. Kunak, “Kalp krizi geçiren birisi soğuk soğuk terler, gözleri kayar, nefes alıp vermesi zorlaşır, sol kola, sırta ve boyna doğru ağrı vurur. Kalp krizi geçiren birisinin en önemli özelliği ise mümkün olduğunca konuşmaz. Böyle bir durumla karşılaştığınız zaman hemen 112’yi arayacaksınız” diyen Feridun Kunak, ambulans gelene kadar hastanın sert bir zemine yatırılması gerektiğini söyledi. Yatırıldıktan sonra nefes alıp almadığına, dilin arkaya kaçıp kaçmadığına bakıp hemen ardından iki göğsün arasına masaja başlanmasını tavsiye etti. Önce ağızdan nefes verilmesi gerektiğini belirten Kunak, hasta kendine gelene kadar masaja devam edilmesini söyledi.

Serap Kunak ise içerisinde muz ve kakaolu bisküvi olan lezzetli muzlu kakao topları tarifini izleyiciye aktardı.

Kunak, Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet