Dr. Feridun Kunak Show - 8 Ocak 2018

Kanal 7 ekranlarından ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm kemik erimesi hakkında konuşuldu.

İzleyicileri sabah sporu ile enerjik bir güne hazırlayan Dr. Feridun Kunak Show hayatın her yönünü ele alarak izleyicisinin yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Programda, “Kemik erimesi nedir? Hangi yaş grubunda sıklıkla görülür? Kimler kemik erimesi tehdidi altındadır? Kemik erimesinin belirtileri nelerdir? Kemik erimesi tedavisi mümkün müdür? Kemik erimesinin kadınlarda daha sık görülmesinin nedenleri nelerdir?” soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen “Kemik erimesi hangi organları etkiler? Kireçlenmenin tedavisi mümkün mü? Kilolu olmak kireçlenmeyi tetikler mi?” soruları da yanıtlandı.

Dr. Feridun Kunak, kemik erimesini önlemek için kalsiyum ve D vitamininin önemli olduğunu, D vitamininin 6 ayda bir kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, içerisinde sarımsak, limon suyu ve yumurta kabuğu olan kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, yirmi diş sarımsağın ezilip üzerine kırk tane limon suyu ve on tane yumurta kabuğu tozu koyup yirmi gün kadar bekletip ardından süzüp içilmesini söyledi. Ayrıca Kunak, içerisinde limon kabuğu, çörekotu ve zeytinyağı olan eklem kireçlenmelerine ve eklem ağrılarına iyi gelen kür tarifini de izleyiciye aktardı.

Feridun Kunak, içerisinde bulgur ve pirinç olan ev yapımı boza tarifi verdi. Kunak, bulgur ve pirincin içerisine su koyup iki saat bekletilmesini ardından üzerine tekrar su konulması gerektiğini söyledi. Yumuşayana kadar kaynatılmasının iyi olacağını söyleyen Kunak, kaynadıktan sonra içerisine tuz atıp bekletilmesini ardından süzüp içerisine maya boza koyup bir gün bekletildikten sonra hazır hale geleceğini söyledi.

Serap Kunak ise hem lezzetli hem de yapımı kolay kumpir tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, patatesleri haşladıktan sonra ezip içerisine tereyağı ve süt koyup ardından diğer malzemeleri de üzerine koyduktan sonra fırında on beş dakika pişirilmesi gerektiğini söyledi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet