Dr. Feridun Kunak Show - 4 Ocak 2018

Sağlıklı yaşama dair ipuçları veren, hayatın her alanında karşılaşılan sorunlara alternatif çözümler üreten Dr. Feridun Kunak Show izleyicilere rehberlik etmeye devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm idrar yolu enfeksiyonu hakkında konuşuldu.

Dr. Feridun Kunak, programa vücudun gıdası sabah sporu ve egzersizleri ile başladı. Programda, “İdrar yolu enfeksiyonu nedir? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri nelerdir? İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? Kadınlarda neden daha sık görülür? Suyun idrar yolları açısından önemi nedir? Bol su içmek idrar yolu hastalıklarından koruyabilir mi? soruları cevaplandı. Ayrıca izleyicilerden gelen, “İdrar rengi neden koyu olur? İdrar kaçırma nasıl olur ve nasıl önlenir?” soruları da yanıtlandı.

Feridun Kunak, “İdrarınızı yaptıktan sonra bakmaya adet edininiz. Çünkü idrar renginiz size birçok hastalığın mesajını veriyor. Eğer idrarınız çay rengindeyse sarılık belirtisidir ve derhal hastaneye gidilmesi gerekiyor” diyerek doğru idrar rengi nasıl olur canlı yayında gösterdi.

Sağlık sorunlarından günlük yaşamda karşılaşılan problemlere kadar birçok konuda herkesin kolayca uygulayabileceği tedavi yöntemleri sunan Kunak, içerisinde yoğurt ve günlük sakızı olan, idrar kaçırma sorunu için çok özel kür tarifi verdi. Karışımın sabah ve akşam yenmesi gerektiğini ayrıca hiçbir yan etkisinin olmadığını söyledi.

Dr. Feridun Kunak, idrar yollarını temizleyen karnabahar kürü tarifini izleyiciyle paylaştı. Karnabaharı beş dakika kaynatıp beş dakika demledikten sonra içerisine limon suyu sıkıp gün boyu içilmesini tavsiye etti. Ayrıca Kunak, içerisinde elma, avokado yaprağı ve maydanoz bulunan sirke tarifini de izleyiciye aktardı. Kunak, idrarında sıkıntı olanların bunları mutlaka sık sık içmeleri gerektiğini söyledi.

Serap Kunak ise lezzetli mısır patlatmanın püf noktalarını izleyiciyle paylaştı. Salçalı mısır tarifi veren Kunak, mısır patlamadan önce salçayı koyup üzerine yağlı kağıt serip ardından kapağının kapatılmasını söyledi. Birbirinden farklı patlamış mısır tarifleri veren Kunak, içerisinde şeker, bal ve tereyağı olan karamelli mısır tarifini de izleyiciye aktardı.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet