Önden Gidenler - 28 Aralık 2017

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihine dair merak edilen tüm soruların yanıt bulduğu Önden Gidenler’in bu haftaki konuğu Yasin Konevi oldu. Program, Ömer Döngeloğlu’nun duası ile başladı.

Önden Gidenler’de bu hafta, İslamın ilk kıblesi Kudüs’ün öneminden bahsedildi. Ardından İslam’a göre haram veya helal olan hususlar hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Ömer Döngeloğlu’nun kendine has üslubuyla ekrana gelen ‘’Önden Gidenler’’ dini konularda akıllara takılan konuları ele alıyor. Ömer Döngeloğlu bu hafta, İslamiyet’in yapılmasını uygun gördüğü ve yasakladığı unsurlar hakkında önemli bilgiler verdi. Döngeloğlu “İslamiyet’in zinaya bakışı nasıldır? Yılbaşı kutlamanın İslam’daki hükmü nedir? Şans oyunları ve milli piyangodan kazanılan para haram mıdır? Yılbaşında piyangodan kazanılan parayla hayır hasenat yapılır mı? Evde çam ağacı süslemek günah mıdır? Hz. İsa (a.s)’nın doğum tarihi belli midir? Hz. İsa (a.s) hangi şehirde doğmuştur? İçki ve kumar İslam’da ne zaman yasaklanmıştır? Yılbaşında niçin hindi kesilir? Hırsızlık yapılarak elde edilen malın hükmü nedir? Evliliğin önlediği haramlar nelerdir? Helal kazancın insanlara katkıları nelerdir?” sorularını canlı yayında yanıtladı.

Programda ayrıca Döngeloğlu, “Piyango bileti almak haram mıdır?” sorusunu canlı yayında cevapladı. Döngeloğlu, “Allah’ın yapma dediğini yapmak günahtır. İster piyango bileti olsun ister şans oyunları olsun bunların hepsi kumardır. Piyango ve kumardan kazanılan parayla sadaka ve zekat verilmez, veren ayrıca Allah’a düşmanlık etmiş olur” sözleriyle piyangonun haram olduğunu Kur’an-ı Kerim ışığında izleyiciye aktardı.

Asr-ı saadetten tabloların ekrana geldiği ‘’Ömer Döngeloğlu İle Önden Gidenler’’ Perşembe 23:15’te canlı yayınla Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet