Gündüz Gece - Erzurum İspir - 18 Kasım 2017

Sempatik tavırları, eğlenceli sohbetleri ve seslendirdiği türkülerle herkesin sevgisini kazanan Kürşat’ın sunduğu Gündüz Gece Anadolu’nun özlenen yanlarını ekrana taşımaya devam ediyor. Gündüz Gece’nin bu haftaki durağı Erzurum oldu.

Anadolu insanının samimi sohbetleri, saklı kalmış cennet köşeleri, birbirinden güzel yemeklerini ekrana getiren Gündüz Gece bu hafta soğuk iklim denince akla ilk gelen şehirlerden Erzurum’dan sımsıcak görüntüleri izleyicisiyle bulutu. Kürşat ilk olarak fasulyesiyle ünlü İspir’e gitti, fasulye hasadı yaptı. Tarladaki teyzelerle birlikte fasulye ayıklayan Kürşat, teyzelerin hayat hikayelerini dinleyerek izleyicilere kah hüzünlü kah iç ısıtan anlar yaşattı. Topladığı fasulyelerin özelliklerini dinleyen Kürşat, Erzurum mutfağını merak edip soluğu köy evlerinde aldı. Bin bir emekle hazırlanan yemeklerin tadına bakan Gündüz Gece ekibi, bu yemeklerin tarifini yerinde öğrenecek. Kürşat daha sonra ‘Kızılcıklar oldu mu?’ türküsü eşliğinde kızılcık topladı. Topladığı kızılcıkların çeşitlerini merak eden Kürşat, aldığı cevap karşısında uğradığı hayal kırıklığı hali ile izleyicileri gülmekten kırıp geçirdi.

Keyifli sohbetler, yöresel lezzetler ve eşsiz manzaraların yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Erzurum türküleriyle şenlendi.

Gezmek keşfetmek, öğrenmek isteyenlerin programı ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 22:40’da Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet