Dünyanın Tadı - Tunus - 18 Kasım 2017

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı bu hafta Tunus mutfağını tanıttı. Tunus mutfağına dair bilinmesi gereken lezzetleri anlattı. Tunus sokak lezzetlerini anlattı. Tunus’un meşhur kuskus yemeğini, Tunus’a özel kuşağı kebabını, Bedevi yemek kültürünü anlattı Sahra Çölü’nünde keyifli bir gezintiye çıktı.

Kuzey Afrika’nın gözde ülkelerinden biri olan Tunus’u gezdi. Tunus mutfağı ve yemek kültürü nasıl? Tunus’ta neler yenir? Tunus mutfağı ile Türk mutfağı benzerlikleri neler? Sorularını Dünyanın Tadı programında yanıtladı.

Tunus sokaklarını keşfe çıkan Dünyanın Tadı ekibi sokak lezzetlerinin izini sürdü. Mistik çarşıların, ilginç sokakların ve lezzetli yemeklerin yer aldığı Dünyanın Tadı izleyiciye oturduğu yerden Tunus’u tanıttı. Tunus’un kuzu etinden yapılan kuşağı kebabını merak eden Esirgenç, misafirperver bir ailenin mutfağına girerek bu kebabın püf noktalarını anlattı. Berberilere ait olan ve alışılmışın dışında bir fırında pişirilen kebabın son hali izleyicilere gösterdi.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet