Dünyanın Tadı - Dubrovnik - 11 Kasım 2017

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk olmaya devam ediyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu bölüm Adriyatik Denizi kenarında yer alan Dubrovnik’ten lezzet dolu görüntüleri izleyicisiyle buluşturdu.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri, sofra adaplarını ve sokak lezzetlerini ekrana getirmeye devam ediyor. Dünyanın Tadı ekibinin bu bölümdeki durağı her köşesi buram buram tarih kokan Dubrovnik oldu. Yasin Esirgenç surların içerisinde yer alan Dubrovnik’te ilk olarak midye buzara yapımını öğrendi. Adriyatik Denizi’nden çıkarılan midyelerin buzara adı verilen farklı bir teknik uygulanarak pişirilmesiyle ortaya çıkan bu lezzetin püf noktaları Dünyanın Tadı’nda yer aldı. Yasin Esirgenç ve Yakupcan daha spnra Dubrovnik’in köylerinde lezzet avına çıktı. Dubrovnik’e özel köy kahvaltısından tatmak isteyen Esirgenç, soluğu turistler için özel olarak hazırlanan kahvaltı masasında aldı.

Dubrovnik’te bulunduğu sürede yemek festivali olduğunu öğrenen Yasin Esirgenç, rotasını festival alanına çevidi. Dubrovnik mutfağının yanı sıra komşu ülkelerin lezzetlerinin de bulunduğu festivalden rengarenk görüntüler izleyicilerin iştahını kabarttı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR 1
  • Aysun sümer 12.11.2017 16:05
    Guzel memleketimden harika şeyler izledik. Mutlaka korcula adası ve harika köylerini de görün inanilmazlar. Benim köyüm korcula adasında racisce harika bir program di Teşekkürler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet