Filmler - Şehitin Annesi - Kanal 7 TV Filmi

24.07.2017 18:55

Bir şehit annesinin gazi olan küçük oğlu için vereceği büyük kararın anlatıldığı 'Şehitin Annesi' Kanal 7 TV filmi HD kalitesiyle izle7.com'da.

İki oğlunu babasız yetiştiren Zehra, heyecanla ve hevesle büyük oğlunu askere gönderir. Fakat bir süre sonra gelen oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılır. Zamanla kendini toparlayan Zehra, hayatta kalan küçük oğlu Kemal’e artık daha fazla ilgi göstermeye başlar.

Ayşe adında bir kıza sevdalanan Kemal askerliğini yapmadığından ötürü kızın ailesinden olumlu yanıt alamaz. Oğlunun sevdiğine düşkünlüğünü gören Zehra kız tarafını ikna eder ve nişan yapılır. Derken Kemal’in askerlik çağı gelir ve davul zurna ile askere uğurlanır. Fakat bir gün Kemal’in çatışmada yaralandığı acı haberi aileye ulaşır. Hastanede tedavi altına alınan Kemal’in durumu iyidir fakat artık hayata gözleri olmadan devam etmek zorundadır. Kemal’in tekrar görebilmesi için tek çıkar yol ise göz nakli yapılmasıdır.

Ayşe ailesinin baskılarına aldırış etmeden Kemal’e bu haliyle sahip çıkar. Evlendikten sonra göz nakli yapılan Kemal, kendisine gözlerini verenin kim olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşayacaktır.

Yönetmen: Gül Güzelkaya

Senaryo: Mehmet Uyar

Müzik: Alpay Ünyaylar

Görüntü Yönetmeni: Veli Kayır

Yrd. Yönetmen: Şebnem Beşiroğulları

Genel Koord: Hasan Kubilay

Kurgu: Birol Yıldız

Işık Şefi: Halil Kasap

Ses Kayıt Miks: Kadir Arlı

Yapım Koordinatörü: Hasan Kubilay

Oyuncular: Sevim Gelenbe, Özgür Varul, Kemal Uçar, Cenap Küçüksu, Adem Durmuş, Saime Şenyuva, Tarık Tanrısever, Murat Miyak, Mehmet Tahir Yenilmez

Yapım: Buğday Film / 2008

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Helallik - Kanal 7 TV Filmi

Kanal 7 televizyon filmi kuşağında gizem dolu yolculuğu anlatan etkileyici bir yapım… Hayat şartları yüzünden ölüm döşeğindeki annesini ihmal eden bir oğulun annesine doğru yaptığı zorlu ve şaşırtıcı yolculuk; Helallik. 

İşinde yükselmek hırsıyla yanıp tutuşan Ferhat’ı çalıştığı şirketin patronu bir ihaleyi alması için Ankara’ya gönderecektir. Patronunun Ferhat’ın bu ihaleyi de koparacağına güveni tamdır. Ankara’ya yola çıkmak üzere hazırlıklarını tamamlayan Ferhat’a o sabah kız kardeşinden bir telefon gelir. Kasabadaki annesi ölüm döşeğindedir ve ölmeden Ferhat’ın yüzünü görmek, helalleşmek istemektedir. Ferhat’ın ise tek düşüncesi ihaleyi kazanıp patronunun vaat ettiği müdürlük payesini almaktır. Karısının ve kızının ısrarı ve Kasaba’dan gelen telefonlara rağmen ihaleye katılmak üzere Ankara’ya doğru yola çıkar.

Başında Kur’an- Kerim okunmaya başlanan Ferhat’ın annesinin nefesleri ise artık sayılıdır. Son arzusu oğlu Ferhat’a sarılmak, kucaklamak, koklamak ve her şeyden önemlisi yüz yüze bakarak helalleşmek olan kadın sürekli oğlu Ferhat’ın gelip gelmediğini sormakta, “Benim oğlum gelecek, annesiyle helalleşecek” diye sayıklamaktadır. 

Ferhat ise ihale yolundadır. Gelgelelim son nefesini vermekte olan bir annenin helalliğini istemekten çok Ankara’daki ihaleyi düşünen Ferhat’ı birtakım sürprizler beklemektedir. 

Yönetmen: Nazif Tunç, Senaryo: Mehmet Uyar, Oyuncular: Arif Nazım, Nurhan Demirhan, Mimoza Eleizi, Harika Özovalı, Serrasu Örer, Alper Banko, İbrahim Özen, Dilek Genç, Atilla Canik, Yıldız Doğan, Yusuf Can Güngör, Kazım Yamaner, Bahri Saraç, Müzik:  Gündoğar, G. Yönetmeni: Mehmet Demirhan, Kurgu: Necdet Tok, Yapım : Halk Film/ 80 dakika/2007

Helallik - Kanal 7 TV Filmi
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet