Tarihte Yürüyen Adam - Edirne | 5 Mayıs 2018

 ‘Tarihte Yürüyen Adam’ bu hafta Edirne’de tarihi bir yolculuğa çıktı. Tarihçi-Yazar Ahmet Anapalı, Osmanlı imparatorluğuna başkentlik yapmış Edirne’nin tarihini anlattı. Selimiye camisini ve Edirne’nin kadim tarihi hakkında bilgi verdi.

DARUŞŞİFANIN KUBBESİNDEN SELİMİYE CAMİİ..

Ahmet Anapalı, Selimiye camisini ve Edirne’nin eşsiz manzarasını Daruşşifanın kubbesinden ekranlara getirdi. ‘Tarihte Yürüyen Adam’ programı farkıyla Edirne’yi tepeden izleyicilere tanıttı. Sultan 2. Bayezid Han tarafından yaptırılmış daruşşifanın kubbeler arasında gezen Anapalı, bu tarihi manzaraya hayranlığını gizleyemedi.

2. Bayezid Han Sağlık Müzesi

Ahmet Anapalı, Fatih Sultan Mehmet’in oğlu 2. Bayezid Han tarafından 1484-88 yılları arasında yaptırılan 2. Bayezid Han Sağlık Müzesi’ni gezdi. Orta çağda hastalık kavramının Avrupa’da günah ile eş değer bir kavramken Osmanlı’da darüşşifalar yapılarak hastalıklar ile mücadele edilmesine dikkat çekti Ahmet Anapalı ve Osmanlı’nın düşünce ve fikir olarak ne kadar ileride olduğunu anlattı. Darüşşifa içerisinde gezen Anapalı, izleyicilere o dönemki iyileştirme tekniklerini gösterdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet