Dr. Feridun Kunak Show - 8 Ekim 2018

Alternatif tedavi yöntemlerini modern tıpla harmanlayan Dr. Feridun Kunak Show izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor.

Programda “İdrar yolu enfeksiyonu neden olur? İdrar yolu enfeksiyonu kadınlarda neden daha sık görülür? İdrar yolu enfeksiyonu nasıl geçer? İdrar kaçırma neden olur? İdrar kaçırma sorunu nasıl çözülür?” soruları yanıtlandı.

Programda bu bölüm idrar yolu enfeksiyonlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler ekrana taşındı.

Dr. Feridun Kunak, idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için günde en az üç litre su içilmesini, idrarın tutulmamasını ve günde en az yedi defa idrara çıkılmasını tavsiye etti. İdrar rengine bakarak hastalıkların teşhis edilebileceğini söyleyen Kunak, günlük idrarın açık renk olması gerektiğini, idrarın rengi koyuysa bol su içilmesini önerdi.

Feridun Kunak, içerisinde zeytinyağı, limon suyu ve çörek otu olan böbrek taşı ve kum döken kolay tarif verdi. Kunak, karışımın bir ay kullanılmasını, doktora danışmadan içilmemesini tavsiye etti.

Kunak, içerisinde civan perçemi, ısırgan yaprağı, kuşburnu ve papatya olan idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen doğal kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, karışımı on beş dakika kaynatıp on beş dakika demledikten sonra içerisine limon sıkıp içilmesini tavsiye etti.

Ayrıca Kunak, idrar kaçırma sorununa çözüm olacak basit egzersizleri canlı yayında uygulamalı olarak gösterdi.

Serap Kunak ise, içerisinde yumurta, keçiboynuzu pekmezi, tereyağı, nişasta, kakao, vanilya ve süt olan ev yapımı kalorisi az olan fındık kremasının yapımını izleyicilerle paylaştı. Kunak, malzemeleri karıştırdıktan sonra hazır hale gelen kremanın her zaman yenebileceğini belirtti.

Sağlıktan güzelliğe hayat kurtaran pratik bilgilerle bezeli Dr. Feridun Kunak Show Pazartesi-Perşembe 09:20’de Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet