Dr. Feridun Kunak Show - 4 Nisan 2018

Kanal 7 ekranlarının ilgiyle izlenen sağlık programı Dr. Feridun Kunak Show’da bu bölüm, Feridun Kunak böbrek mide hastalıkları hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı. Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade ise ergenlik problemleri hakkında bilgi verdi.

Dr. Feridun Kunak Show’a konuk olan Aile Danışmanı ve Psikolog Özgül Piyade, “Söz dinlemeyen çocuklar için yapılması gerekenler nelerdir? Ergenlik problemleri nasıl çözülür? Gelecek kaygıları ruh sağlığını etkiler mi?” sorularını cevapladı.

Özgül Piyade, İnsan psikolojisinin her şeyden etkilendiğini, kişinin iç dünyasında daha sağlam durması gerektiğini böylece dış dünyadan gelen faktörlerin kişide sıkıntı oluşturamayacağını belirtti.

Dr. Feridun Kunak programda, “Reflü, gastrit, ülser nedir ve nedenleri nelerdir? Her mide ağrısı reflü müdür? Reflü belirtileri nelerdir? Mide ağrısı nedenleri nelerdir? Mide ağrılarını önlemek için hangi besinleri tüketmek gerekir? Gastrit nedir? Reflü ve gastrit arasında fark var mıdır? Ülserin belirtileri nelerdir?” sorularını yanıtladı.

Dr. Feridun Kunak, mide içindeki sıvıların yemek borusuna geçmesinin reflü olduğunu, bunun genellikle gece yatınca ortaya çıktığını belirtti. Kunak, midede yara varsa bunun ülser olduğunu, gastritin ise mide zarının nezle ve grip hali olduğunu söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Verdiği sağlıklı bilgilerle izleyenlerin beğenisini kazanan Feridun Kunak, mideye iyi gelen doğal kür tarifini izleyiciyle paylaştı. Kunak, patatesi ortadan delip içerisine, susam, bal, limon suyu ve nane koyulmasını söyledi. Kunak, karışımın akşam yatmadan önce aç karnına içilmesini tavsiye etti.

Ayrıca Kunak, içerisinde meyan kökü, papatya, lavanta, kimyon ve nane olan mideye iyi gelen çay tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı beş dakika kaynatıp beş dakika demledikten sonra süzüp gün boyu içilmesini önerdi.

Hayatı kolaylaştıran program ‘’Dr. Feridun Kunak Show’’ Pazartesi’den Perşembe’ye 09:30’da Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet