Cuma Sohbetleri - 2 Mart 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Hasköy Güner Akın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Program, Necmettin Nursaçan’ın Afrin’deki şehitlerimize ettiği dua ile başladı.

Programda bu hafta, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi. Necmettin Nursaçan, “Karabasan diye bir şey var mıdır? Alkollü ölmenin akıbeti nedir? Namaz esnasında sureler unutulursa ne yapılmalı? Dövme varken abdest geçer mi? Kadınlar çorap giymeden namaz kılabilirler mi? Erkek tarafından başlık parası istenir mi? Termal mestleri giymenin abdeste engeli var mıdır? Secdeden kalkarken eller nasıl olmalıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Namaz esnasında sureler unutulursa ne yapılmalı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, namaz esnasında sureleri unutmamaya özen gösterilmesini, böylece namazın namaz olacağını söyledi.

Ayrıca Nursaçan “Dövme varken abdest geçer mi?” sorusuna ise, dövme yapan ve yaptırana Allah’ın rahmetinin uzak olduğunu, iki çeşit dövme olduğunu, birinin yapıştırma diğerinin ise derinin altına yapıldığını, yapıştırma dövmeyi kaldırmak gerektiğini, diğerinde ise pişmanlık duyarak tövbe edilmesini ve ibadete devam edilmesini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet